Новият филм за Джеймс Бонд вече има официално заглавие

Даниел Крейг

© Reuters

Даниел Крейг

Новият, 25-и поред филм за Джеймс Бонд вече има официално име и премиерна дата. Той ще се казва No Time to Die (от англ. "Няма време за умиране") и ще е на голям екран през април 2020 г., обявиха неговите продуценти във вторник, предаде "Ройтерс".


Във Великобритания феновете на поредицата ще могат да го гледат от 3 април, а в САЩ - от 8 април, се разбира от написаното в официалния профил на 007 в "Туитър".


Снимките на новата продукция, известна досега с името "Бонд 25", започнаха в Ямайка през април тази година, когато бе обявено, че носителят на "Оскар" Рами Малек ще играе ролята на злодея.




Даниел Крейг потвърди петото си участие в ролята на известния британски таен агент още през 2017 г.


Продуцентите обявиха във вторник още, че в новия филм зрителите ще видят Бонд да се наслаждава на спокоен живот в Ямайка, след като напуска активната си служба, докато негов стар приятел от ЦРУ не се свързва с него с молба за помощ.


Така Бонд отново се оказва на мисия да спаси отвлечен учен, с което се озовава на пътя на мистериозен злодей, въоръжен с опасна нова технология.


Първоначалните планове бяха No Time to Die да е по кината през ноември 2019 г., но премиерата бе отложена за 2020 г., след като Дани Бойл се оттегли от режисьорската позиция и бе заменен от американския режисьор Кари Фукунага ("Истински детектив").


Снимачните площадки на филма обхващат още Лондон, Италия и Норвегия. В него ще видим в обичайните им роли Ралф Файнс като М, Наоми Харис като Мънипени и Бен Уишау като Кю.


Поредицата за Бонд е една от най-доходоносните в света на киното. През 2015 "Спектър" спечели 880 млн. долара в глобалния боксофис, докато през 2012 "007 Координати: Скайфол" достигна приходи от над 1 млрд. долара.

Ключови думи към статията: